Lecitin, olejové, omega-3 produkty

Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny

vďaka svojim priaznivým vlastnostiam majú tvoriť nevyhnutnú a pravidelnú súčasť našej stravy. Ich význam pre organizmus je veľmi široký. Vedľa potenciálneho vplyvu na duševný vývoj, nervovú sústavu a obranyschopnosť organizmu, omega-3 ďalej prispievajú k prevencii srdcovo-cievnych ochorení a podľa niektorých štúdií môžu mať priaznivý vplyv v prevencii Alzheimerovej choroby.

Vedci objavili omega-3 nenasýtené mastné kyseliny, keď v sedemdesiatych rokoch študovali potravu grónskych Eskimákov. Nedokázali si vtedy vysvetliť, prečo Eskimáci podstatne menej trpia určitými chorobami (srdcové ochorenia, diabetes mellitus, reumatická artritída - autoimunitní zápal kĺbov) ako Európania, a to aj napriek tomu, že ich strava obsahuje oveľa viac tukov.

Odpoveď našli práve v omega-3 nenasýtených mastných kyselinách.

 
19
94 11994

Stránka 1 z 1 - 12 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 12 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.